Aquaponická gigafarma v Česku vyprodala celou produkci na rok 2024

Aquaponická gigafarma v Česku vyprodala celou produkci na rok 2024

Aquaponická gigafarma v brněnských Heršpicích, pod vedením Future Farming, ohromila úspěchem, když už v lednu a před dokončením své výstavby vyprodala celou letošní produkci. S rostoucí poptávkou od Farmia Food nyní farmu čeká rozšíření své kapacity, což přinese ještě více zdravých a udržitelných potravin na český trh.

V dnešní době, kdy se kvalita potravin a udržitelnost stávají stěžejními tématy, hrají moderní metody zemědělství klíčovou roli v našem ekosystému. Jednou z takových inovativních technologií je pokročilá aquaponie a naše aquaponická farma v brněnských Heršpicích je v čele této revoluce.

Future Farming své úspěšné moderní technologie nejen vyvíjí, ale také standardizuje a dodává na produkční farmy v tuzemsku i v zahraničí. Posláním těchto farem je přinést udržitelnost, efektivitu a také kvalitu do našich potravin.

Brno – Heršpice: Domov největší aquaponické farmy v ČR

V samotném srdci brněnských Heršpic se nachází naše největší produkční aquaponická farma. A již teď máme skvělou zprávu – celá letošní produkce této farmy je vyprodaná! To nám dává jasný signál, že lidé podporují udržitelné metody zemědělství a produkci vysoce kvalitních potravin.

Překvapující poptávka a potřeba rozšíření kapacity

S blížící se dostavbou posledního ze tří bloků farmy očekáváme, že poptávka po produkci této aquaponické farmy na Brněnsku ještě vzroste. V reakci na vyprodání letošní produkce se farma chystá spustit všechny bloky a rozjet plnou produkci. Důvodem je také zvýšená poptávka ze strany Farmia Food, největšího distributora aquaponických potravin na českém trhu.

Farmia Food: Největší partner při odbytu aquaponické produkce

Farmia Food se stala synonymem pro kvalitní aquaponické potraviny na českém trhu. Dnes dodává do velkoobchodních řetězců a pro online tržiště s potravinami. A její partnerství s Future Farming znamená, že zákazníci mohou očekávat ještě větší dostupnost a škálu udržitelných potravin v jejím sortimentu.

Rozšíření kapacity brněnské farmy a navýšení produkce

Situace, kdy naše brněnská farma potřebuje rozšířit svou kapacitu kvůli vysoké poptávce, ukazuje, že jsme na správné cestě. Zvýšená produkce aquaponických potravin nejenže uspokojí poptávku na trhu, ale také podpoří udržitelnost a sníží ekologický otisk.

Aquaponická farma v brněnských Heršpicích je vzorem toho, jak moderní technologie mohou přinést revoluci do tradičního zemědělství. Jejich úspěch a vyprodaná produkce pro rok 2024 jsou povzbudivým signálem, že lidé jsou ochotni investovat do udržitelných potravin a podporovat inovace v zemědělství. S nadšením očekáváme, jak tato farma bude i nadále přispívat k lepší a udržitelnější budoucnosti potravin v jihomoravském regionu i dále.

Sdílet článek

Líbí se vám článek? Nepropásněte další

Přihlaste se do občasníku naší aquaponické redakce.

    Odesláním souhlasíte se zásadami ochrany osobních údajů.

    Future Farming v médiích

    Myslete globálně, jednejte lokálně

    Zapojte se do komunity moderního zemědělství 21. století. Přispět k lepší budoucnosti naši země můžete i vy. Je to snadné.