Domácí aquaponie: Ekologické farmaření snadno s BasicFarm 1.0

Domácí aquaponie: Ekologické farmaření snadno s BasicFarm 1.0

Představujeme vám revoluční domácí aquaponický systém BasicFarm 1.0, který umožňuje pěstovat zeleninu a chovat ryby kompaktně a efektivně. S minimálními provozními náklady a bez námahy.

Dnes bychom vám rádi představili produkční technologický celek BasicFarm 1.0domácí aquaponický systém určený pro rodiny a menší komunity. Aquaponické pěstování je metoda, která je klíčem k udržitelnému zemědělství budoucnosti. BasicFarm můžete vyzkoušet i u vás doma!

Proč je vlastně aquaponie tak perspektivní? Kombinuje chov ryb a pěstování rostlin do jednoho propojeného systému. Odpadní látky z chovu ryb slouží jako živiny pro rostliny a ty zase čistí vodu pro ryby. Vzniká tak soběstačný a ekologický koloběh, který šetří vodu i hnojiva.

Jenže jak začít s aquaponií doma, když nemáte žádné zkušenosti? Přesně pro vás je tu BasicFarm – kompaktní produkční systém, se kterým zvládne udržitelně farmařit opravdu každý. Stačí systém nainstalovat, osázet rostlinami, nasadit ryby a můžete sklízet čerstvou zeleninu a ryby po celý rok!

Čím vás BasicFarm 1.0 nadchne?

Mnoho lidí by rádo jedlo zdravě a pěstovalo si vlastní potraviny, ale odrazuje je nedostatek prostoru, času a zkušeností. BasicFarm tyto překážky elegantně řeší:

  • Zabere jen pár metrů čtverečních, takže se vejde i na balkon nebo do sklepa
  • Má automatizovaný provoz, takže obsluha zabere jen pár minut denně
  • Dodává se s podrobným návodem, takže si poradí i naprostí začátečníci

Představte si, že budete mít po celý rok po ruce čerstvou zeleninu nejvyšší kvality (bez pesticidů, konzervantů a zbytečné přepravy) a zdravé čerstvé ryby. To je přece skvělá motivace pustit se do vlastního malého aquaponického dobrodružství!

Co všechno v BasicFarm 1.0 vypěstujete?

V pěstebních tunelech BasicFarm se daří širokému spektru plodin:

  • Listová zelenina: saláty, špenát, rukola, polníček
  • Bylinky: bazalka, pažitka, petržel, koriandr
  • Plodová zelenina: rajčata, okurky, papriky, cukety
  • Kořenová zelenina: ředkvičky, ředkve, vodnice

V nádržích zase můžete chovat nenáročné druhy sladkovodních ryb jako jsou jeseteři nebo tilapie. Jejich biologický odpad prospívá rostlinám a zároveň dorůstají do konzumní velikosti. Čerstvější a chutnější ryby než z vlastního chovu prostě neseženete.

Jak BasicFarm 1.0 funguje v praxi?

BasicFarm tvoří dvě hlavní části – pěstební tunel pro rostliny a nádrž pro chov ryb. Voda s biologickým odpadem od ryb je přes filtr čerpána do pěstebního tunelu, ve kterých neustále proudí. Tam tento živinový roztok rostliny dále filtrují a využívají živiny. Očištěná voda se vrací zpět k rybám a koloběh se opakuje stále dokola.

Celý systém má jen pár metrů čtverečních, takže nezabere moc místa. Ideální je umístit ho do skleníku nebo vytápěné místnosti, aby rostliny i ryby měly optimální podmínky i v zimních měsících. Nebo můžete umístit BasicFarm na zahradu a mít ho v provozu v sezónních měsících (od jara do podzimu). Na instalaci a zprovoznění vám bude stačit jeden den – není to žádná věda!

Jakmile BasicFarm rozjedete, budete žasnout, jak málo práce a vstupů vyžaduje. Rostliny nepotřebují žádná hnojiva a ryby se krmí zpravidla jednou denně. Spotřeba vody a energie je minimální. Sklízet čerstvou úrodu můžete průběžně celý rok.

Proč pořídit BasicFarm 1.0 právě teď?

Aquaponie představuje zemědělství 21. století – lokální, ekologické a dostupné každému. S BasicFarm se i vy můžete stát součástí této zelené revoluce. Investice do vlastního aquaponického systému se vám rychle vrátí ve formě výnosů:

  • Ušetříte tisíce korun ročně za nákup zeleniny a ryb
  • Získáte jistotu původu a kvality potravin pro celou rodinu
  • Přispějete k ochraně životního prostředí
  • Užijete si relax a radost z vlastního malého eko-farmaření

Jak můžete vidět v našem videu instalace technologie BasicFarm 1.0 je opravdu snadná. Geniálně jednoduchý koncept s celou řadou benefitů. Ať už jste zarytí průkopníci moderního městského zemědělství, nebo prostě jen rádi jíte zdravě a čerstvě, s BasicFarm si splníte svůj sen o vlastní udržitelné produkci potravin bez agrochemie.

Prozkoumejte všechny podrobnosti a výhody domácí aquaponického systému. Stáhněte si katalogový list BasicFarm 1.0 a zjistěte, jak vám můžeme pomoci optimalizovat vaše zemědělské procesy.

Neváhejte a využijte tuto jedinečnou příležitost pořídit si svůj kousek zemědělské revoluce. S BasicFarm se můžete těšit na dlouhá léta chutných a zdravých sklizní z pohodlí domova. Těšíme se, až se k naší rostoucí komunitě domácích aquaponických farmářů přidáte i vy!

Sdílet článek

Líbí se vám článek? Nepropásněte další

Přihlaste se do občasníku naší aquaponické redakce.

    Odesláním souhlasíte se zásadami ochrany osobních údajů.

    Future Farming v médiích

    Myslete globálně, jednejte lokálně

    Zapojte se do komunity moderního zemědělství 21. století. Přispět k lepší budoucnosti naši země můžete i vy. Je to snadné.