Aquaponie online. Webinář předpoví optimistickou budoucnost zemědělství

Aquaponie online. Webinář předpoví optimistickou budoucnost zemědělství

Průkopníci aquaponického zemědělství ve střední Evropě nově otevírají webinář, který dosud nabízeli pouze zájemcům z řad investorů. Každému tak dávají nyní možnost dozvědět se více o současnosti i budoucnosti zemědělství, prohlédnout si zákulisí profesionálních aquaponických farem nebo zjistit, jak si aquaponii vyzkoušet v domácích podmínkách. Webinář je zdarma, zároveň však pro omezený počet účastníků.

Kudy z krize zemědělství? Aquaponie zná směr

“Velkozemědělství samo sebe připravuje o budoucnost. Bez ohledů na přírodu, bez vyhlídek na zlepšení,” uvádí naše nová stránka k webináři s tím, že už dnes je v krajině znát nízká produkce kvalitních potravin, neudržitelná spotřeba čisté vody, likvidace zemědělských ploch nebo nadměrné úhyny ryb.

Jde přitom o začarovaný kruh. Čím horší jsou podmínky v tradičním zemědělství, tím horší je úroda. Čím horší je úroda, tím více se velkozemědělci uchylují k dohánění úrody chemií a dalšími krátkozrakými fígly. Zadělávají tím na další zhoršování situace nejen v zemědělství.

Skutečně dlouhodobé, udržitelné řešení existuje jinde. Autoři webináře jsou na základě své vlastní zkušenosti z ČR i úspěšné praxe ze světa přesvědčeni, že tím řešením bude právě aquaponie. Ať už s ohledem na celoročně vysoké výnosy farem na malých plochách, nebo vzhledem k tomu, že aquaponie “uplatňuje novodobý přístup k prastarým, šetrným principům zemědělství.”

Přednáší přední odborníci. A mají v tom praxi

Webináře Future Farming představí technologii v aquaponii, její hlavní výhody, ale také její současné limity. Účastníky seznámí s menšími hobby systémy, s nimiž lze aquaponii provozovat v domácích podmínkách, i velkokapacitními aquaponickými farmami. Důležitým tématem je též kvalita samotným potravin, tipy na jejich využití nebo prodeje a bistra, kde je lze už dnes vyzkoušet. Samozřejmostí je prostor pro dotazy publika.

Webinář nemoderují žádní nadšení amatéři. Lidé ze společnosti Future Farming se aquaponií zabývají již řadu let, od loňského roku i naostro – komerčně. Nejenže si farmy sami staví dle nejnovějších poznatků oboru i vlastního know-how – dodávají na ně i vlastní, patentované technologie.

Webinář nemoderují žádní nadšení amatéři. Lidé ze společnosti FF se aquaponií zabývají již řadu let. Na dvou českých farmách probíhá nejen celoroční produkce zdravé zeleniny a ryb. Zároveň jsme doslova zapojeni do vědy a výzkumu.

Své ví také o osvětě. Na svých farmách zorganizovali desítky prohlídek a vedle zástupců aquaponické asociace úzce spolupracují s odborníky i studenty z českých přírodovědeckých univerzit.

Kapacita omezena

Přístup do webináře Future Farming je zdarma. V zájmu co nejvyšší kvality přenosu a zejména dostatečného prostoru pro dotazy publika je však účast limitována maximálním počtem 150 účastníků. Účast na semináři si lze zajistit včasnou rezervací na stránce webinar.futurefarming.cz.

Sdílet článek

Líbí se vám článek? Nepropásněte další

Přihlaste se do občasníku naší aquaponické redakce.

    Odesláním souhlasíte se zásadami ochrany osobních údajů.

    Future Farming v médiích

    Myslete globálně, jednejte lokálně

    Zapojte se do komunity moderního zemědělství 21. století. Přispět k lepší budoucnosti naši země můžete i vy. Je to snadné.