Budoucnost moderního zemědělství 2024 – globální expanze, inovace a udržitelný rozvoj

Budoucnost moderního zemědělství 2024 – globální expanze, inovace a udržitelný rozvoj

V roce 2024 expanduje Future Farming do celého světa a podporuje prodej technologií a partnerství v oblasti výzkumu i mimo střední Evropu. Ve spolupráci s polskou společností Food For Future Technologies se pouštíme do biorafinace mořských řas pro udržitelnou produkci potravin. Naše společné úsilí se zaměřuje na recyklaci vody a dusíku a staví společnost Future Farming do pozice lídra v oblasti ekologického zemědělství. Průlomový projekt zaměřený na biostimulanty z hnědých řas a společné inovace podtrhují naše odhodlání utvářet udržitelnou a efektivní budoucnost moderního zemědělství.

Novinky z Future Farming

V roce 2024 se Future Farming zaměřuje na globální expanzi a posílení vazeb v oblasti prodeje technologií a výzkumu, a to nejen ve střední Evropě! Naším hlavním posláním je rozšířit náš vliv po celém světě prohlubováním obchodních vazeb a spoluprací na průkopnických výzkumných projektech. Zasazujeme se o udržitelný rozvoj moderního zemědělství a prosazujeme inovace pro efektivní a ekologickou produkci potravin.

Vstup na zahraniční trh – Polsko

Podepsali jsme memorandum o spolupráci s polskou společností Food For Future Technologies (F4F), čímž jsme zahájili dynamické partnerství. F4F, polsko-norský startup, se specializuje na biorafinaci mořských řas pro inovativní výrobu potravin v souladu se zásadami oběhového hospodářství. Jejich zaměření na biorafinaci ve velkém měřítku a recirkulační akvakulturní systémy zajišťuje zdravé a vysoce kvalitní potraviny při současném respektování životního prostředí.

Výzkum společnosti F4F zahrnuje pěstování plodin na odpadní vodě z akvakultury, což je pro Future Farming jedinečná příležitost stát se světovým lídrem v oblasti recyklace vody a dusíku pro udržitelnou produkci potravin. Společně utváříme budoucnost moderního zemědělství způsobem šetrným k životnímu prostředí.

Zahájení projektu, který mění pravidla hry 

Zahajujeme rozsáhlý projekt biorafinace biostimulantů na bázi hnědých řas. Náš extrakt z řas, vyzbrojený špičkovou technologií a špičkovými meziprodukty, obsahuje ochranné a růst stimulující látky:

  • laminarin indukuje mechanismy rostlinné imunity a působí proti chorobám, jako je měkká hniloba;
  • aminokyseliny nabízejí dostupný stavební kámen pro rostlinnou biomasu. Betain zvyšuje odolnost vůči stresům, jako je sucho;
  • fytohormony řídí fyziologické reakce rostlin, podporují růst a kvetení. Na rozdíl od syntetických alternativ se zaměřujeme na přírodní extrakty.

Partnerství pro inovace

Naše spolupráce se společností F4F není jen obchodní dohodou, je to spojení sil, které přináší inovace do moderního zemědělství. Jde nám o sdílení nápadů, propojování odborníků a vytváření synergií pro efektivnější a ekologičtější produkci potravin. Společně stanovujeme standardy udržitelného zemědělství a dláždíme cestu k lepší a zdravější budoucnosti pro všechny.

Sdílet článek

Líbí se vám článek? Nepropásněte další

Přihlaste se do občasníku naší aquaponické redakce.

    Odesláním souhlasíte se zásadami ochrany osobních údajů.

    Future Farming v médiích

    Myslete globálně, jednejte lokálně

    Zapojte se do komunity moderního zemědělství 21. století. Přispět k lepší budoucnosti naši země můžete i vy. Je to snadné.