Future Farming bude stavět další aquaponickou farmu v Přerově nad Labem

Future Farming bude stavět další aquaponickou farmu v Přerově nad Labem

Společnost Future Farming plánuje vybudovat svou čtvrtou aquaponickou farmu u Prahy, v Přerově nad Labem.

Na pozemku o rozloze dvou hektarů v Přerově nad Labem se začíná rýsovat naše již čtvrtá aquaponická farma v České republice. Jelikož v Čechách dosud žádnou produkční farmu nemáme, intenzivně jsme hledali vhodný brownfield pro její výstavbu. Zaměřovali jsme se především na lokace, díky kterým bychom mohli zásobovat aquaponickými potravinami hlavní město Prahu. Z tohoto úhlu pohledu má pro nás Přerov nad Labem strategickou polohu.

Velkou výhodou tohoto zemědělského areálu je, že vykazuje ideální parametry k budování další aquaponické infrastruktury. Součástí areálu jsou zrekonstruované skleníky o rozloze 5000 metrů čtverečních, které bychom chtěli využít k pěstování aquaponické zeleniny. Kromě skleníků je v areálu také dvoupatrová budova o zastavěné ploše 900 metrů čtverečních. Hlavním stavebním pracím (tj. výstavbě skleníků, administrativní budovy…) se tedy vyhneme. 

V příštích měsících se budeme věnovat projektování této aquaponické farmy. Provedeme audit zdejších zdrojů a kontrolu stavu objektů, zaměříme se i na optimální využití všech prostor a vytvoříme projektovou dokumentaci farmy a technologií. 

Pracujeme na zdravější budoucnosti, protože potenciál v aquaponii je obrovský a poptávka po zdravých udržitelných potravinách taktéž

Sdílet článek

Líbí se vám článek? Nepropásněte další

Přihlaste se do občasníku naší aquaponické redakce.

    Odesláním souhlasíte se zásadami ochrany osobních údajů.

    Future Farming v médiích

    Myslete globálně, jednejte lokálně

    Zapojte se do komunity moderního zemědělství 21. století. Přispět k lepší budoucnosti naši země můžete i vy. Je to snadné.