Future Farming představí svou pokročilou technologii v zemědělství na misi CiFF v Maďarsku

Future Farming představí svou pokročilou technologii v zemědělství na misi CiFF v Maďarsku

Technologie společnosti Future Farming byla vybrána uznávanou agenturou CzechTrade a Ministerstvem průmyslu a obchodu pro reprezentaci do projektu City For The Future. Cílem projektu je vyhledávat a zviditelňovat progresivní české technologie, která pomáhají vylepšit města a municipality. Vize výstavby a provozování komerčních aquaponických farem především v blízkosti velkých měst je směr, který podpoří čistší a zdravější budoucnost měst a také využívání lokálních zdrojů při produkci potravin.

Mezi předními českými inovátory

Projekt Ministerstva průmyslu a obchodu ČR ve spolupráci s CzechTrade tak zařadil Future Farming mezi významné partnery České republiky, a to na rovinu TOP českých inovačních leaderů, jako je třeba ŠKODA, Košík.cz apod. Future Farming tak zastupuje naši zemi v oblasti inovací a technologií pro udržitelné zemědělství budoucnosti. A to je bezesporu také její stěžejní myšlenka a cíl. V rámci etapy projektu City For The Future Budapest 2022 je tak opravdu co nabídnout.

Nezpochybnitelné přednosti aquaponie

Inovativní formy zemědělství patří mezi nejlepší investice do budoucnosti. Aquaponie tak mezi jinými způsoby nabírá náskok, protože pro produkci kvalitních potravin nevyžaduje úrodnou půdu ani umělá hnojiva nebo chemické prostředky proti škůdcům. Mimo to je výjimečná i v téměř bezezbytkovém a opakovaném využívání vody.

City For The Future Budapest 2022

Aktuální etapa projektu CiFF – CEE Smart City Expo & B2B Business Forum proběhne 24. května 2022 v Budapešti pár dní poté, co naši aquaponickou farmu v Kalech navštíví manažer speciálních projektů MPO, pan Miroslav Scheiner. Maďarská mise je významná tím, že probíhá pod patronací města Brna, se kterým společnost Future Farming podepsala významné memorandum o snižování emisí. Je tak i jedním z řady dalších letošních zastávek projektu, který se předvede více než 200 starostům Maďarska i řadě dalších zemí po celém světě.

Představení myšlenky i konkrétních výsledků

V Maďarsku proběhne nejen prezentace výjimečných a pokročilých technologií Future Farming, networkingcílení na potřeby místního trhu, ale také naše speciální Farmia Food Show. Ta se pak odehraje přímo na food trucku za účasti našich profesionálních kuchařů, kteří budou připravovat výtečná jídla z aquaponických surovin.

Sdílet článek

Líbí se vám článek? Nepropásněte další

Přihlaste se do občasníku naší aquaponické redakce.

    Odesláním souhlasíte se zásadami ochrany osobních údajů.

    Future Farming v médiích

    Myslete globálně, jednejte lokálně

    Zapojte se do komunity moderního zemědělství 21. století. Přispět k lepší budoucnosti naši země můžete i vy. Je to snadné.