Globální audit bezpečnosti potravin, udržitelnosti a kvality na našich farmách

Globální audit bezpečnosti potravin, udržitelnosti a kvality na našich farmách

Naši pracovníci na farmách v Kalech a brněnských Heršpicích jsou momentálně v plném proudu s aktualizací HACCP dokumentace pro rostlinnou výrobu. Toto úsilí je zaměřeno na přípravu na nadcházející audit GLOBAL G.A.P.. Do procesu je zapojeno také oddělení Výzkumu a vývoje Future Farming, které připomínkuje jednotlivé dokumenty a podílí se na technických doporučeních jakou jsou efektivita UV-C, ošetření živného roztoku apod. Důkladná příprava našich postupů a dokumentace má za cíl zajistit hladký průběh auditu, který potvrdí, že naše rostlinná produkce splňuje nejvyšší požadavky v oblasti bezpečnosti potravin, udržitelnosti a kvality dle standardu GLOBAL G.A.P.

Standardy GAP (GAP – Good Agricultural Practice) jsou standardy pro správnou zemědělskou praxi, které sestavila skupina předních evropských obchodních firem s cílem sloučit, harmonizovat a přehledně uspořádat všechny zemědělské standardy, které již existují a které se používají v různých zemích světa. Tyto standardy zahrnují požadavky na bezpečnost potravin, ochranu práce, ochranu zvířat a životního prostředí.

Certifikace Global G.A.P zpravidla předcházejí kontraktům a dodávkám pro velké nadnárodní obchodní řetězce.

Sdílet článek

Líbí se vám článek? Nepropásněte další

Přihlaste se do občasníku naší aquaponické redakce.

    Odesláním souhlasíte se zásadami ochrany osobních údajů.

    Future Farming v médiích

    Myslete globálně, jednejte lokálně

    Zapojte se do komunity moderního zemědělství 21. století. Přispět k lepší budoucnosti naši země můžete i vy. Je to snadné.