Zájem světa o technologie Future Farming každým dnem roste

Zájem světa o technologie Future Farming každým dnem roste

Chvíle, kdy pokročilá aquaponie začne živit města, se blíží, říká v dokumentu pro britskou vládu a UNESCO Michal Fojtík.

Značka Future Farming a unikátní technologie pokročilé aquaponie začínají přesahovat hranice Česka. Týden po mezinárodním veletrhu GreenTech v Amsterdam přijeli technologie Future Farming natáčet filmaři z poradenské organizace britské vlády a filmařský tým UNESCO.

Tento týden navštívil Future Farming redakční tým St. James House z Londýna, který pro poradenskou společnost The Institution of Civil Engineers (ICE) a UNESCO natáčí dokument s pracovním názvem Putting the Smart info Cities. Dokument se zabývá tématikou budoucí vize městského života v důsledku rostoucí urbanizace.

Filmaři přiletěli do Brna přímo z Londýna. „OSN nedávno oznámila, že na světě je 8 miliard lidí a očekává se, že tento populační růst do roku 2050 exponenciálně poroste,“ vysvětloval zájem o Future Farming kreativní ředitel Richard Golbourne z SJH Group. „V našem dokumentu se zabýváme infrastrukturou budoucích měst. Klademe si otázku, co tvoří chytré město a jak v budoucnu může infrastruktura chytrých měst zlepšit životy lidí. Na farmách Future Farming hledáme odpověď na otázku, jak daleko do budoucnosti musíme zajít, než uvidíme, že tento způsob hospodaření živí celé město,“ prozradil Richard Golbourne.

Film má plánovanou premiéru v září a vzhledem ke kooperaci s UNESCO bude sdílen i širokým mezinárodním publikem inženýrů i širokou veřejností. Dokument vzniká na zakázku pro ICE a Světový inženýrský den pro udržitelný rozvoj UNESCO. The Institution of Civil Engineers se sídlem v Londýně je významná britská organizace s historií dlouhou přes 200 let, která radí vládě Velké Británie a dalším významným institucím, jak vybudovat udržitelnější infrastrukturu. UNESCO je organizace OSN pro vzdělání, vědu a kulturu se sídlem v Paříži. Byla založena v roce 1945 a své kanceláře má v 53 zemích světa.

Sdílet článek

Líbí se vám článek? Nepropásněte další

Přihlaste se do občasníku naší aquaponické redakce.

    Odesláním souhlasíte se zásadami ochrany osobních údajů.

    Future Farming v médiích

    Myslete globálně, jednejte lokálně

    Zapojte se do komunity moderního zemědělství 21. století. Přispět k lepší budoucnosti naši země můžete i vy. Je to snadné.